Zoran Šprajc – Strah od ulice – tportal

Na svojem blogu na tportalu, voditelj HRT dnevnika Zoran Šprajc objašnjava zašto se ne treba bojati ulice, na sljedeći način:

Politički i medijski establišment od HDZ-a do HNS-a, od HTV-a do RTL-a, silno se upro narodu objasniti kako se Vlast mijenja na izborima, a ne na ulici. I da su prosvjedi u redu, ali da nasilje na prosvjedima nije. I da su prosvjedi u redu, ali da govor mržnje nije. Jer je govor mržnje naravno na korak do nasilja, a nasilje na korak do nasilne smjene vlasti.

Potom opisuje kako većina stanovnika živi na državnim jaslama i zaključuje:

Svi koji strahujete da bi u nekakvim socijalnim nemirima preko noći mogli izgubiti ono što ste radom i znanjem stekli, ne brinite se. Nastavi li vlast ovakvo aktivno brbljanje i pasivno gledanje, to ćete svakako izgubiti. Ali vama za utjehu, bit će to u miru, polako i neumitno. Država će vam kao i dosad nastaviti otkidati komad po komad egzistencije, bez ikakve galame i straha od ulice. Bez obzira na to u kojem platnom razredu bili.

Ako dobro razumijem njegovu logiku, onda nam Šprajc poručuje: ljudi, izađite na ulice, i založite se da većina stanovnika na državnim jaslama ne bi “preko  noći” izgubila stečeno, već kako bi i dalje “opravdano” dobivala što je dobivala i do sada. Prema Šprajcu, čini se da vladu ima smisla rušiti zato da sve ostane po starome: da većina na državnim jaslama i dalje ostane namirena. Ne vidim kako će to “ulica” urediti. Uostalom, kada je to “ulica” riješila problem? više: Zoran Šprajc.

Oglasi

Komentiraj

Filed under ekonomija, filozofija, politika, prokleta avlija

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s