Pilane i samozadovoljavanja Marinka Čulića – tportal.hr /komentari/

Jasno je da novinski rokovi mogu smanjiti kvalitetu novinskih napisa, ali za Čulića su ti rokovi prebrzi čak i kad ima cijeli svoj radni vijek na raspolaganju. Evo kako svojim nezaboravnim stilom doajen našeg novinarstva komentira sukobe predsjednika i predsjednice vlade:

Nemoj me, sestro mila – odmah ti dođe u pamet – pilati! Ali, odmah ti dođe u pamet da te pila i onaj sijedi dečko s Pantovčaka, čije anđeoske okice često nisu ni u kakvu skladu s činjenicama koje vidiš vlastitim očima.

Sada bi trebalo u ovaj tekst unijeti malo nabrajanja gdje su sve još premijerka i predsjednik promašili ovom svađom, što ću odmah i učiniti, ali, vjerujte mi, preko volje, jer sve je to zbilja samo luk i voda.

Samozadovoljavanje hrvatske političke klase – tportal.hr /komentari/.

Što to Čulić vidi “vlastitim očima”?

Što želim reći? Pa, jednostavno to da se Josipovićeva strana (tu ubrajam i opoziciju) i Kosoričina (tu čvrsto stoji još samo Kaptol) brinu samo o sebi. Gotovo kao u sada aktualnom reklamnom sloganu ‘zadovolji sam(a) sebe’, potpuno ignorirajući poruke koje su im došle s probuđene hrvatske Ulice.

Koje su to točno poruke “probuđene hrvatske Ulice”? Protiv ulaska u EU? Tražimo veće subvencije? Dolje Srbi? Možda bi se od “doajena” moglo očekivati da uobliči to što vidi “vlastitim očima”? A slogani i transparenti koje vidi vlastitim očima nisu bitni: on ipak o Ulici “zaključuje iz šireg konteksta”:

Ali iz šireg konteksta jasno je da su im neki drugi zahtjevi puno važniji, na prvom mjestu preispitivanje ovakvog, nikakvog, kapitalizma i ovakve, nikakve, parlamentarne demokracije.

Tko se tu “samozadovoljava”?

Oglasi

Komentiraj

Filed under politika

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s