Studenti FF i Zarez protiv pristupanja EU?

U najnovijoj “Skripti” – listu studentskog “plenuma” Filozofskog fakulteta objavljen je tekst “S onu stranu Schengena”, koji kritizira razne institucije Europske unije, i uz malo petljanja “oko procedure” zapravo sugerira da je svejedno – EU ili bez nje:

Usprkos proklamiranim demokratskim težnjama pristupanja Europskoj Uniji upravo je demokratski deficit ključna odrednica procesa pristupanja i samih ugovornih aranžmana koji konstituiraju EU…

Mjere štednje, fiskalna disciplina, likvidacija javnog sustava i socijalizacija efekata krize unutar Europske Unije dovoljan su putokaz za nužnost reartikulacije alternative – ne bira se između uređene Europe i zaostalog Balkana, već između interesa vladajućih elita i interesa širokih narodnih masa.

Ukratko: uređena Europa ili Balkan, zapravo je svejedno. Bitno je da se zadovolje “interesi širokih narodnih masa”. A za to “zadovoljenje” dovoljno je imati – neuređeni Balkan. Istina! E, moj Balkane!

A ako je autor ovog “napisa” slučajno imao drukčiji stav, ako ga “zapravo” nisam razumio, neka se izražava malo jasnije! Je li “za” ili “protiv”?

Oglasi

Komentiraj

Filed under Way off Broadway

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s